13.01.2012 22:51:44 admin

Změna herního řádu MULTILIGY

S účinností od 1. kola I. Terciálu 2012 byl změněn herní řád MULTILIGY následujícím způsobem:

Systém bodování Do jednotlivých soutěží lze získat body za zápasy v ligové soutěži nebo na turnajích.

S účinností od 1. kola I. Terciálu 2012 byl změněn herní řád MULTILIGY následujícím způsobem:

Systém bodování Do jednotlivých soutěží lze získat body za zápasy v ligové soutěži nebo na turnajích. Ligové zápasy

  • Každý hráč obdrží fixní (základní) počet bodů za účast v ligové soutěži. Základní počet bodů - 10 - se zvyšuje o 1 za každou další vyšší úroveň soutěže.
  • Za každé vítězství větším, než minimálním rozdílem setů, získává hráč +3 body (např. za vítězství 2:0 v badmintonu nebo za vítězství 3:1 v pingpongu).
  • Za každé vítězství minimálním možným poměrem setů získává vítězný hráč +2 body a poražený +1 bod (např. v badmintonu 2:1 nebo v pingpongu 3:2).
  • V případě "utkání" s fiktivním hráčem získává reálný hráč 2 body.
  • Pokud nebude utkání odehráno, nezíská hráč, který neodehrání způsobil, žádný bod, naopak soupeř získává body 3. Při zápisu výsledku utkání se použije varianta "skreč hráč x" (hráč x = hráč, který zápas nemohl odehrát), výsledek v tomto případě zapisuje hráč, v jehož prospěch bylo utkání skrečováno.
  • Pokud hráč odehraje minimálně jedno utkání ve skupině a současně alespoň jeden zápas bude skrečován v jeho neprospěch bez udání důvodu (= bez omluvy protihráči či organizátorům), bude jeho základní počet bodů na konci kola snížen na polovinu (zaokrouhleno na celé body dolů).
  • Pokud hráč neodehraje ani jeden zápas ve skupině, jeho základní počet bodů bude vynulován.

Postupy a sestupy ze skupin

  • Vyjímkou z postupů a sestupů je vždy 1. a 2. skupina - ze druhé skupiny postupují do 1. skupiny 2 hráči a naopak - z 1. skupiny vždy 2 hráči sestupují. Důvodem je zachování principu výměny alespoň 2 spoluhráčů ve skupině.

    Zrušené koeficienty Vzhledem ke změně přidělování základních bodů byly zrušeny koeficienty hodnocení zápasů.

    Zrušené turnaje mistrů Byly zrušeny Turnaje mistrů, nahrazeny jsou standartními turnaji - zavedení Turnajů mistrů bude opět zváženo při větším počtu účastníků jednotlivých soutěží.

    Změna číslování kol Kola budou v každém ročníku číslována průběžně napříč všemi terciály, t.j. první kolo II. Terciálu bude kolo 4.