07.08.2013 23:52:52 admin

Úprava pravidel ligových soutěží

V nedávné době jsme nastavili několik nových pravidel MULTILIGOVÝCH soutěží. Tady je jejich přehled. NOVINKA - pevné termíny Pro větší jednoduchost zavádíme pevné termíny pro všechna následující kola. Každé kolo bude mít od nynějška tyto termíny: - rozlosování: 5. den v daném kalendářním měsíci - odeslání výzvy: nejpozději 13. den - odpověď na výzvu: nejpozději 20. den - konec kola: poslední den v daném kalendářním měsíci

V nedávné době jsme nastavili několik nových pravidel MULTILIGOVÝCH soutěží. Tady je jejich přehled. NOVINKA - pevné termíny Pro větší jednoduchost zavádíme pevné termíny pro všechna následující kola. Každé kolo bude mít od nynějška tyto termíny: - rozlosování: 5. den v daném kalendářním měsíci - odeslání výzvy: nejpozději 13. den - odpověď na výzvu: nejpozději 20. den - konec kola: poslední den v daném kalendářním měsíci - poslední termín pro zápis výsledku: 1. den v měsíci následujícím
Konec upozorňování na chybějící výsledky S výše uvedeným zavedením pevných termínů také upouštíme od upozorňování na nezapsané výsledky. Zápis výsledku je povinností domácího hráče - pokud výsledek nebude 1. dne po ukončení kola zapsán, domácí hráč dostane skreč.
Obě dvě změny mají za cíl větší plynulost soutěže. Díky vám všem se MULTILIGA výrazně rozrostla a tím se zvýšil i počet zápasů. Chybějící výsledky tak někdy zbytečně zdržují tvorbu rozlosování kola dalšího. Věříme, že uvedené změny usnadní jak plánování zápasů (díky jasně daným termínům), tak i rychlejší návaznost rozlosování dalších kol.
Skreče vs. zrušené zápasy Od pátého kola jsme také zavedli "zrušené zápasy". O co se jedná? Pokud se hráč např. zraní nebo předem ví, že nebude moci odehrát naplánované zápasy a VČAS (t.j. nejpozději v termínu pro odpověď hostujícího hráče) informuje soupeře i organizátory MULTILIGY, budou tomuto hráči zápasy zrušeny. Podstatný rozdíl oproti skreči je ten, že za zrušené zápasy se nemění rating hráčů. Další výraznou výhodou je možnost naplánování náhradních zápasů pro soupeře hráče, kterým bylo utkání zrušeno.
Doufáme, že uvedené změny vám ještě více zpříjemní sportování s MULTILIGOU. Máte nějaké otázky nebo návrhy pro další vylepšení? Pak neváhejte, pište do komentáře, mailujte nebo volejte!